söndag 19 juni 2011

Hemimammas kamp -Jag har inte glömt min hjärtefråga, sen avnavling!!


GOD AFTON!!

Nu återupptar jag min kamp för spädbarnens blod, som legat nere PGA valet och dess konsekvenser, men det är hög tid att påminna alla därute vad som är min hjärtefråga nummer ett..

Lyssna på detta radioprogram från "Studio ett" om stamceller och navelsträngsblod man intervjuar föräldrar och det finns en intervju med Professor Anders Fasth, där han kritiserar de amerikanske blodbankerna.

"Blod från navelsträngen har blivit ett hett debattämne i USA. Nyblivna föräldrar erbjuds att spara sin bebis navelsträngsblod, för att blodet innehåller stamceller. Blodbankerna erbjuder att spara blodet för användas vid eventuella svåra sjukdomar i framtiden.

Men förvaringen är dyr, samtidigt som ingen vet hur värdefulla stamcellerna kan bli när barnet växer upp. Vår reporter Katarina Andersson träffade två nyblivna föräldrar. Samtal med Anders Fasth överläkare vid Drottning Silvias barnsjukhus och medicinskt ansvarig för den nationella navelsträngsblodbanken"


Detta man gör, beror på att man har upptäckt att stamcellerna i blodet alltså kan hjälpa vid svåra sjukdomar.(artikel i "Forskning och Medicin") citat nedan där man intervjuar Professor Anders Fasth, som företräder den Nationella blodbanken situerad i Göteborg.
Spännande utveckling

Anders Fasth har varit med om en spännande utveckling från starten av sina medicinstudier 1965. Då hade forskarna nyss förstått att thymus (brässen) trots allt var till nytta och ett viktigt immunologiskt organ. Ny kunskap om vårt immunsystem kom sedan så snabbt att en av Sveriges kända immunologer, Göran Möller, skrev i Läkartidningen 1988 att de stora upptäckterna inom immunologin redan var gjorda.

— Tänk vad fel han hade, säger Anders Fasth. Fram till dess och ytterligare ett årtionde var forskningen fokuserad på det adaptiva immunsystemet och man mer eller mindre ignorerade det medfödda immunsystemet. Den delen av vårt immunsystem delar vi med de ryggradslösa djuren och till och med i vissa delar med växterna.

Idag har fokus vänts mot det medfödda immunsystemet och vi har förstått hur komplext och viktigt också denna del av immunförsvaret är. Vi har dessutom fått en ny grupp sjukdomar, de så kallade autoinflammatoriska sjukdomarna, som i många fall visat sig vara ärftliga sjukdomar i det medfödda immunförsvaret.


Det är ENA sidan.

Den andra sidan hette Emma och var min dotter.

Hon och fyra andra av mina barn drabbades av skador som är för tidigt avnavlings-relaterade, som accepteras av en mängd länder (med en mängd forskning bakom sig), förutom i Sverige.

BLODBRIST är den ENDA accepterade skadan i Sverige.

Skillnaden är att min dotter dog troligen till följd av de skador hon fick.

Radioprogrammet och artikeln ovan är troligen agendan bakom att man låter barn skadas och jag vill vara "objektiv" nog att redogöra för det positiva med att låta våra minsta barn göra något som inte ens får göras av en vuxen blodgivare.

Att donera nästan hälften av sitt blod och utstå konsekvensen därav.

FÖR HUR SKULLE DU MÅ OM DU BLEV SJUK OCH HÄLFTEN AV DITT BLOD VAR BORTA???

TROLIGEN INTE SÅ BRA VA?

GOD AFTON!!

Inga kommentarer: